Megoldások IT problémákra!

Az iPhone bekorlátoz avagy hogyan utáltam meg infós fejjel az almatelefont

Az Androidos világtól ideiglenesen elszakadva nemrég vettem egy (használt) iPhone-t (iPhone 4S), hogy megnézzem mi a helyzet alma fronton a telefonoknál. Pár hét használat után az alábbi mocskosul idegesítő dolgokat tapasztaltam. Megyek is vissza Androidra a következő telónál. Amúgy semmi bajom az almás vonallal, jómagam is évek óra MacBook-ot használok  na de na. Olvasd tovább.

Mindezeket iOS 9.3.5-ös rendszeren tapasztaltam, ami 2016 szeptemberében jelent meg!! Szóval a felhasználók az alábbi "innovációval" találkozhattak 1.5 éve első kézből.

1 hét után legszívesebben a földhöz vágtam volna a telefont. Az iPhone bütykölős informatikusoknak nem ajánlott.

Nem tudod megnézni a fájl Tulajdonságait

Csináltam 3 videót különböző bállításokkal. Mindegyik 1 perces, csak fájlméretben és felbontásban különböznek. A legkisebbet akarom elküldeni valakinek. EZT NEM LEHET MEGTENNI, mert nem lehet megnézni a fájl tulajdonságait. Sok sikert a fekete előnézeti képek alapján történő tájékozódásban:

Persze azóta fixálták a dolgot az újabb iOS rendszeren és 2017-ben hatalmas hacacáré mellett végre bejelentettek egy FÁJLKEZELŐT. Madafaking piacvezető innováció!! Nézzétek azt az önelégült mosolyt!

Nem lehet a háttérben képeket feltölteni iCloud-ba, csak ha megy a GPS is

Ez meg miféle bekorlátozás? FOLYAMATOSAN LEGYEN BEKAPCSOLVA AZ AKKSIMERÍTŐ GPS? Hát kösz nem, akkor inkább nem töltöm fel a képeket.

Nem lehet más felhőtárhely alkalmazásokban bekapcsolni a képfeltöltést

Egész egyszerűen nem engedi az Apple, hogy pl Dropboxban vagy Mega-ban legyen automatikus képfeltöltés. Csak úgy lehet feltölteni a képeket a felhőbe, HA KÖZBEN FOLYAMATOSAN BE VAN KAPCSOLVA A KÉPERNYŐ.

Szóval MANUÁLISAN el kell indítani az alkalmazást, megvárni míg felcsorognak a képek és videók (lehet, hogy órákat tesz ki) közben figyelni kell arra, hogy ne kapcsoljon ki a képernyő. :D :D

 

Nem lehet fájlt letölteni

Igen, a beépített Safari böngészővel pl nem lehet mp3 fájlokat letölteni, mert elkezdi streamelni őket. Külön le kell tölteni egy alkalmazást az AppStore-ból, hogy azzal le lehessen tölteni fájlokat.

Nem tudok megnyitni egy letöltött zenefájlt egy másik alkalmazásban, csak ha belemásolom oda is a fájlt

Nincs amolyan központi tárhely ahol tárolhatod a fájlokat, és akkor ezt minden alkalmazás eléri, hanem az alkalmazások saját magukban tárolják a fájlokat és csak ezekhez férnek hozzá.

Ha van egy netről nagy nehezen letöltött mp3 albumod akkor azt csak úgy tudod megnyitni pl VLC Media Playerrel, hogy az mp3 fájlokat EGYESÉVEL megosztod és "belemásolod" a lejátszó alkalmazásban. Ez a belemásolósdni csak egyesével működik nincs csoportos megosztási lehetőség, és ha negyed óra alatt végzel, akkor KÉTSZERESEN FOGLALNAK HELYET az mp3 fájlok, hisz az album a letöltő alkalmazásban is meg lesz és a lejátszó alkalmazásban is.

Bazmeg.

Nem lehet az alkalmazások cache-ét üríteni

Így fordulhat elő az a kellemes helyzet, hogy 1 hét után betelik a tárhely, mert gigabájtokat foglalnak az amúgy pár száz megbyte-os alkalmazások. Mit javasol erre a hivatalos epöl help? TÖRÖLD LE AZ ALKALMAZÁST ÉS INSTALLÁLD ÚJRA

A qva aNjukat.

Nincs mobilinternet kapcsolgató gomb az eszköztáron

Lehet, hogy az Apple azt akarta, hogy folyamatosan legyen bekapcsolva a mobilnet, de én ezt nem akarom. Ahhoz hogy ki / bekapcsoljam így most bele kell másznom ÖT MENÜPONT MÉLYEN a beállításokba és csak itt tudom kikapcsolni a mobilnetet.

Faszomöccse.

 Automatikusan kikapcsol az energiaspóroló opció 80%-os akku felett.

Milyen jogon bírájla felül az iOS az ÉN SZEMÉLYES DÖNTÉSEM? Én folyamatosan akkuspóroló üzemmódban akarok lenni ha egyszer bekapcsoltam, akkor nekem ne kapcsolgassa ki önkényesen a tetű rendszer saját maga az ÉN BEÁLLÍTÁSAIMAT!!

Nem lehet a kamera felbontását állítani a kamera app-ban

Az a helyzet, hogy néha csak HD-ban akarok videózni, néha fullHD-ban. Nincsenek a kamerában gyorsbeállítások, hanem ehhez is jó mélyen bele kell minden alkalommal túrni a rendszerbeállításokba és ott lesz a felbontás.

Traktál az iOS a frissítésekkel és le is tölti őket a háttérben

Elhiszem, hogy fontos a legújabb iOS-t tudni a készüléken, de én nem akarom telepíteni (mert jailbreak-elni akarom a készüléket, hogy legalább részben használható legyen) de ez a szemét az X-edik törlés után is újra letölti a több száz megás frissítést és 8 óránként figyelmeztet ,hogy telepítsem. Nem lehet kikapcsolni az értesítést.

Csak iTunes-szal kapcsolódhatsz a telefonhoz

Spéci szoftver kell a fájlok másolásához. Ismerős laptopján nem tudsz gyorsan felmásolni rá valamit. Ha mindez nem lenne elég, akkor kiszedték a legutóbbi iTunes frissítéssel a szoftverből azt a funkciót, hogy a számítógépen is menedzselheted az alkalmazásaid. Mindezt már csak magán a telefonon lehet megtenni.

Nem szabvány a töltőkábel

Lassan megfulladok a kábelrengetegben. Valamihez sima USB-kell, a külső HDD-mhez mini USB, a tabletemhez micro USB az iPhone-hoz bumpszi tökömapplekábel és még sorolhatnám napestig, hogy mihez mi kell :(

Végszó

Ha bütykölős geek vagy, akkor nem ajánlott az iPhone vagy ha mégis akkor Jailbreak-eld!

Lesz ám egy 2. része is az írásnak, már gyűjtöm a kiakasztó dolgokat. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nerd.blog.hu/api/trackback/id/tr6913530273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nerd blog!

Ezen az oldalon gyűjtöm az elém került informatikai problémákra talált megoldásokat, hátha másnak is hasznos! Ha itt végeztél kikapcsolódás képpen nézd meg a másik blogomat is: NapiGeek blog. DE TÉNYEG, OKÉ?


Címkék

10.10 (2) 10.9 (2) 7 (2) 7zip (2) 8 (2) a (2) adblock (2) agyhalott (2) alert (2) alkalmazás (3) allegro (2) android (4) animált (2) app (4) apple (17) archivum (2) atom (3) átverés (2) audio (3) bash (3) beállítás (4) beállítások (6) betűméret (3) billentyűkombináció (4) billentyűparancs (3) billentyűzet (2) bin (2) biztonság (2) blog (45) böngésző (9) box (2) cascaded (2) codeblocks (5) command (2) command line (3) crack (2) crash (2) cron (3) crontab (4) css (9) date (4) dátum (3) digitális analfabéta (2) disable (2) disk (3) div (2) drive (2) drugs bunny (2) editor (2) ellenőrzés (2) email (2) error (3) exe (2) facebook (8) fájlméret (2) fájlrendszer (2) faszbúk (4) fb (2) feed (3) feladatkezelő (2) felbontás (2) felcsatol (2) fix (2) folder (2) formázás (2) fos (5) fostalicska (2) geek (2) generálás (2) git (2) google (2) google drive (2) gps (2) graph (2) gzip (2) hack (6) hálózat (2) hang (3) háttér (3) háttérkép (2) hdd (2) header (2) helyesírás (2) hiba (3) hogyan (8) how to (2) hozzászólás (2) html (8) hu (2) id (2) időzített (2) image (2) img (2) ingyen (7) injection (2) internet (5) iphone (3) iso (3) javascript (7) kaki (2) kép (5) kikapcsol (4) kikapcsolás (2) kliens (2) kód (2) konvertálás (2) lájk (2) lekérése (2) lemezkép (2) leopard (5) letöltés (3) like (2) link (4) linux (10) lion (7) lista (2) lock (2) log (2) mac (22) macbook (7) macbook pro (4) magyar (3) magyarország (2) mavericks (5) mdf (3) mds (3) mentés (2) mini (2) mobilinternet (2) monitor (2) mount (4) mountain (3) mp4 (2) működik (2) mysql (4) nélkül (3) nem (5) nerd (47) okostelefon (2) olcsó (2) oldal (6) online (2) openoffice (3) osx (36) parancssor (5) password (2) pdf (3) php (14) plugin (4) png (3) program (2) programozás (8) rar (2) régi (2) rendszer (3) repair (2) retardált (2) rss (3) safari (3) script (2) sebesség (2) sheet (2) shell script (2) sleep (2) snow (3) sok (2) stíluslap (5) style (2) stylesheet (2) szar (5) szűrő (2) tar (2) telefon (2) telepítés (4) terminal (5) test (2) teszt (3) time (4) tömörítés (4) tor (2) törlés (2) truecrypt (2) trükk (2) túl (2) ubuntu (3) újraindítás (2) unix (5) unlimited (2) url (3) ventillátor (2) version (2) video (3) virtualbox (2) warning (2) webfejlesztés (2) weboldal (6) widget (2) windows (10) windows 10 (2) windows 7 (2) windows 8 (2) windows xp (2) xcode (2) yosemite (4) youtube (7) zip (2) zoom (2) Címkefelhő

Statisztika

süti beállítások módosítása